Annabel  Langbein

Dukkah z orzechami i kminem


Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 2 (odc. 1)
trudność: łatwe
kuchnia świata: Kuchnia arabska

Dukkah z orzechami i kminem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

1/2 szklanki orzechów laskowych

szklanka migdałów

2 łyżki ziaren kminu

1 łyżka ziaren kolendry

1 ½ łyżeczki ziaren kopru włoskiego

2 łyżeczki czarnego sezamu

sól



Przygotowanie:

Orzechy wysypać na blaszkę. Na drugą blaszkę wysypać migdały i przyprawy. Obie blaszki wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180°C na 15 minut. Orzechy wysypać na ściereczkę kuchenną i pocierając zdjąć skórkę. Następnie wszystkie składniki wsypać do robota kuchennego i zmiksować pulsacyjnie. Nie miksować w trybie ciągłym, aby nie powstało masło.





@Annabel Langbein

powrót

Podobne przepisy

Barszcz czerwony
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
kuchnia świata: Kuchnia polska
Barszcz czerwony i ziołowe ravioli
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wigilijne (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Szybki barszcz czerwony
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
Żeberka wieprzowe
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 odc. 1
trudność: łatwe
rodzaj dania: Żeberka
kuchnia świata: Kuchnia polska
Żeberka wieprzowe w marynacie miso
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Żeberka
kuchnia świata: Kuchnia japońska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.