Gieno Mientkiewicz

Drożdżowe racuchy z jabłkiem, bursztynem i bundzem


Przepis z programu Przez dziurkę od sera 2 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę

odsłon: 4745

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 szklanka mąki

1 jajko

½ szklanki mleka

2-3 g drożdży

1 łyżeczka cukru

sól

3 jabłka

10 dag sera bursztyn

10 dag bundzu

Przygotowanie:

Podgrzać mleko, dodać cukier, drożdże i 2 łyżki mąki. Wymieszać, masa powinna być gęsta jak śmietana. Poczekać, aż zaczyn się podniesie. Dodać jajko, pozostałą mąkę, sól. Odczekać, aż ciasto ponownie ruszy. Z jabłek wydrążyć gniazda nasienne, obrać i pokroić na grube plastry. Z bursztyna i bundzu wykroić plastry podobne wielkością do jabłkowych. Złożyć razem po jednym krążku jabłka i obu serów, obtoczyć w cieście i smażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu.

powrót

Podobne przepisy

Mini hot dogi
Aaron Craze
Przepis z programu Rude Boy w kuchni (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej, Kuchnia brytyjska
Kanapka z wołowiną i cebulą
Jamie  Oliver
Przepis z programu Grzeszne przyjemności z Jamiem (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
Serduszka z mozarelii
Antonio  Carluccio
Przepis z programu Antonio Carluccio ucztuje w południowej Italii Neapol (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Prażona kukurydza po francusku
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Miękkie naleśniczki ryżowe
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 5)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska

skomentuj przepis

Obzarciuch

postów: 8

15.10.2013 17:48

CYTUJ

polecam też mojeracuchy z jabłkami

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.