Dressing do sałatki cesarskiej

Dressing do sałatki cesarskiej
Oceń przepis:
17 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Piotr Przykaza

Seria kulinarna:
Jak Piotr przykazał (odc.4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Składniki:

  • 3 anchois
  • 1 ząbek czosnku
  • 5 kaparów
  • 50 ml oliwy
  • 20 kropli soku z cytryny
  • 150 g majonezu
  • 50 g parmezanu

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Zmiksować w blenderze anchois, czosnek, kapary z oliwa i sokiem z cytryny. Wymieszać wszystko z majonezem. Dodać parmezan w proszku i wymieszać. Odstawić dressing na kilka godzin do lodówki.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA