Dorsz w stylu azjatycko-włoskim

Przepis z programu Mitch i Matt idą na ryby
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Dorsz w stylu azjatycko-włoskim
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 filet z dorsza (ok. 150 g)

pokrojony na małe kawałki

50 g grzybów shitake

pokrojonych w grube plasterki

1 łodyga selera naciowego

pokrojona w grube ukośne plasterki

2-3 ząbki czosnku

pokrojone w cienkie plasterki

2 szparagi

pokrojone na centymetrowe kawałki

natka pietruszki

1 łyżka masła

3 łyżki oliwy z oliwek

50 ml sake

2 łyżki ciemnego sosu sojowego

pieprz

 

 

Przygotowanie:


Dorsza, szparagi i selera przełożyć na papier do pieczenia ułożony na folii aluminiowej. Zwinąć rogi papieru razem z folią tak, by uformować miseczkę. Dodać natkę, czosnek, oliwę, masło, sos sojowy, sake i pieprz. Następnie brzegi papieru wraz z folią zwinąć tak, by uformować szczelną paczuszkę. Piec przez 20 minut w temperaturze 200°C.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.