Dorsz w sosie maślanym

Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

Dorsz w sosie maślanym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

300 g filetów z dorsza

20 g ikry z łososia

100 g groszku zielonego

100 g groszku cukrowego

50 g kiełków sojowych

8 krewetek Tiger

 

 

Przygotowanie:


Dorsza kroimy na porcje i smażymy na oliwie. Również na oliwie obsmażamy krewetki, z których wcześniej usunęliśmy ostrym nożem przewód pokarmowy – czarna niteczka biegnąca wzdłuż krewetki. Drobno kroimy w paski groszek cukrowy. Dwa rodzaje groszku obsmażamy na bardzo rozgrzanym tłuszczu przez 3 minuty. Podobnie smażymy kiełki, dodając do nich pokrojoną drobno papryczkę chili.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.