Dorsz w sosie maślanym

Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

Dorsz w sosie maślanym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

300 g filetów z dorsza

20 g ikry z łososia

100 g groszku zielonego

100 g groszku cukrowego

50 g kiełków sojowych

8 krewetek Tiger

 

 

Przygotowanie:


Dorsza kroimy na porcje i smażymy na oliwie. Również na oliwie obsmażamy krewetki, z których wcześniej usunęliśmy ostrym nożem przewód pokarmowy – czarna niteczka biegnąca wzdłuż krewetki. Drobno kroimy w paski groszek cukrowy. Dwa rodzaje groszku obsmażamy na bardzo rozgrzanym tłuszczu przez 3 minuty. Podobnie smażymy kiełki, dodając do nich pokrojoną drobno papryczkę chili.

powrót

Podobne przepisy

(odc.06) dorada z grilla
Sophie Grigson
Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Grillowane paczuszki łososiowe
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Kulebiak z sandacza we francuskim cieście
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Dorsz w piwie z bekonem i kapustą
Rick Stein
Przepis z programu Morska odyseja Ricka Steina (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska
Tatar z łososia
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej 3 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.