Agnieszka Kręglicka

Dorada z szynką pata negra


Przepis z programu Para w kuchni Świeta (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska

Dorada z szynką pata negra
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 filety dorady

8 plasterków suszonej szynki

skórka otarta z cytryny

posiekany korzeń imbiru

sól

pieprz

nać pietruszki

oliwa

białe wino

 

 

Przygotowanie:


Przygotować marynatę: wymieszać oliwę z białym winem, solą, pieprzem, skórką cytrynową i posiekanym korzeniem imbiru. Filety podzielić wzdłuż na pół i wymieszać z marynatą. Odstawić, by się przegryzły. Każdy pasek ryby owinąć plasterkiem szynki. Ułożyć na blasze wyłożonej pergaminem i piec w temperaturze 160 stopni C przez 15 minut aż ryba będzie gotowa, a szynka zrumieniona. Podawać z koprem włoskim smażonym powoli na sklarowanym maśle.

powrót

Podobne przepisy

Grillowane rybne szaszłyki
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Dania z grilla
Tażin z ryby
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Obsmażany tuńczyk z salsą z mango
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 10)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Grawlax z łososia z buraczkami
Adriana Marczewska
Przepis z programu Ślinotok (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Torcik z sardeli i endywii
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Sałatka ze sztokfisza z ziemniakami
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.