Dorada z pieca faszerowana warzywami

Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: ryba z Tomaszem Jakubiakiem
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

Dorada z pieca faszerowana warzywami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 spora dorada niewypatroszona

kawałek: marchewki

pora

selera

pietruszki

świeża bazylia i tymianek

kawałek papryczki chili

łyżka oliwy

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


Doradę natnij po grzbiecie od głowy do ogona z dwóch stron kręgosłupa. Za pomocą nożyczek wytnij kręgosłup i delikatnie palcami go wyciągnij. Rybę przemyj w środku, wytrzyj i natrzyj solą oraz pieprzem. Wszystkie warzywa pokrój w drobne zapałki i wymieszaj z ziołami po czym nafaszeruj rybę. Gotową rybę owiń folią i wstaw do pieca nagrzanego do 200 stopni C na jakieś 15 min.

powrót

Podobne przepisy

Filety z ryby w chrupiącej otoczce z chorizo
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach znowu w trasie (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia argentyńska
Grillowana makrela z warzywnym wrapem
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 3 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia skandynawska
Zapiekanka rybna pachnąca dymem z serem ricotta
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Zupa rybna z owocami morza
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy, Dania na karnawał i imprezę
Morszczuk z melisą clarissy dickson-wright
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.