Dorada z pieca faszerowana warzywami

Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: ryba z Tomaszem Jakubiakiem
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

Dorada z pieca faszerowana warzywami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 spora dorada niewypatroszona

kawałek: marchewki

pora

selera

pietruszki

świeża bazylia i tymianek

kawałek papryczki chili

łyżka oliwy

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


Doradę natnij po grzbiecie od głowy do ogona z dwóch stron kręgosłupa. Za pomocą nożyczek wytnij kręgosłup i delikatnie palcami go wyciągnij. Rybę przemyj w środku, wytrzyj i natrzyj solą oraz pieprzem. Wszystkie warzywa pokrój w drobne zapałki i wymieszaj z ziołami po czym nafaszeruj rybę. Gotową rybę owiń folią i wstaw do pieca nagrzanego do 200 stopni C na jakieś 15 min.

powrót

Podobne przepisy

Zapiekanka z suszonego dorsza
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Torcik z sardeli i endywii
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Dorada bellavista
Przepis z programu
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Łosoś pieczony w soli morskiej
Przepis z programu Dietosfera (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia dietetyczna
Filety z dorsza w cieście piwnym
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam w sieci: patenty i triki (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Potrawy wigilijne
kuchnia świata: Kuchnia polska
(odc.06) dorada z grilla
Sophie Grigson
Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia grecka

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.