Domowy ketchup

Przepis z programu Domowy kucharz 2
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

Domowy ketchup
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

800 g pomidorów z puszki, posiekanych

puszeczka przecieru pomidorowego

1 duża, posiekana cebula

240 ml octu z czerwonego wina

115 g cukru

120 ml oliwy

2 czubate łyżeczki gałki muszkatołowej

2 szczypty mielonego ziela angielskiego

2-3 liście laurowe

nieco soli i pieprzu

Przygotowanie:

Wlej wszystkie składniki do rondla, doprowadź do wrzenia na średnim ogniu. Gotuj, aż odparuje połowa, czyli przez ok. 45 minut. Zmiksuj na gładką masę blenderem ręcznym lub w mikserze albo robocie kuchennym.

powrót

Podobne przepisy

Sos z nerkowców i tajskiej bazylii
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 55)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia tajwańska
Pesto kolendrowe
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Pasta z cieciorki
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
Ragu alla bolognese
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Makarony, kluski, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Sos jogurtowy na dwa sposoby
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.27)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia arabska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.