Tomasz Deker

Domowe krówki z makiem


Przepis z programu Desery Dekera (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

odsłon: 3193

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

300 ml śmietany kremówki

150 g cukru drobnego

65 g masła

1 łyżeczka maku

Przygotowanie:

Na patelni skarmelizuj cukier i wlej gorącą śmietankę. Do masy dodaj masło i dokładnie wymieszaj.
Masę gotuj do momentu, aż zgęstnieje i cały czas mieszaj ( 10-15 minut ). Na końcu dodaj mak.
Masę wlej do keksówki wyłożonej papierem pergaminowym i wstaw do lodówki na ok. 30-45 minut.
Serwuj pokrjoną na małe kawałki. Smacznego!

powrót

Podobne przepisy

Pianka malinowa na spodzie z biszkoptów
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Desery
Deser lodowy
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Karmel (odc.12)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Panna cotta z maślanki, z naleśnikowymi faworkami i kremowym sosem truskawkowym
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Maślanka (odc. 9)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Deser tiramisu z malinami
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Nice z karmelem na kremie waniliowym
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy 3 (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Crumble z borówką amerykańską
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.