Tomasz Deker

Domowe krówki z makiem


Przepis z programu Desery Dekera (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

odsłon: 3839

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

300 ml śmietany kremówki

150 g cukru drobnego

65 g masła

1 łyżeczka maku

Przygotowanie:

Na patelni skarmelizuj cukier i wlej gorącą śmietankę. Do masy dodaj masło i dokładnie wymieszaj.
Masę gotuj do momentu, aż zgęstnieje i cały czas mieszaj ( 10-15 minut ). Na końcu dodaj mak.
Masę wlej do keksówki wyłożonej papierem pergaminowym i wstaw do lodówki na ok. 30-45 minut.
Serwuj pokrjoną na małe kawałki. Smacznego!

powrót

Podobne przepisy

Truskawki w czekoladzie
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Krówki
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia polska
Czekoladowe semifreddo z miętą
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Truskawki z koglem moglem
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Ravioli
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.14)
trudność: trudne
rodzaj dania: Desery, Pierogi i pierożki
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.