Jacques Pépin

Dip z czerwonej papryki


Przepis z programu Jacques Pepin: Nowe dania na szybko (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

Dip z czerwonej papryki
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Ilość: Około 1 ½ szklanki



Przygotowanie

Pokroić opiekaną czerwoną paprykę bez skórki na kawałki długości 2,5 cm w takiej ilości, aby uzyskać 1 szklankę. Wrzucić do malaksera. Dodać 2 łyżki ziarna słonecznikowego lub pestek dyni, ¼ szklanki twarożku homogenizowanego, 1 łyżkę oliwy oraz po ¼ łyżeczki soli i świeżo zmielonego czarnego pieprzu. Zmiksować na gładką masę. Podawać z chrupiącymi paluszkami chlebowymi.



© Jacques Pepin

powrót

Podobne przepisy

Smalec wegański
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
(odc.09)chutney z pieczarek i rodzynek
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska
Sos majonezowy
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Podstawowy beszamel
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
Pesto kolendrowe
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Aksamitne guacamole
Ainsley Harriot
Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.