Jacques Pépin

Dip z czerwonej papryki


Przepis z programu Jacques Pepin: Nowe dania na szybko (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

Dip z czerwonej papryki
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Ilość: Około 1 ½ szklanki



Przygotowanie

Pokroić opiekaną czerwoną paprykę bez skórki na kawałki długości 2,5 cm w takiej ilości, aby uzyskać 1 szklankę. Wrzucić do malaksera. Dodać 2 łyżki ziarna słonecznikowego lub pestek dyni, ¼ szklanki twarożku homogenizowanego, 1 łyżkę oliwy oraz po ¼ łyżeczki soli i świeżo zmielonego czarnego pieprzu. Zmiksować na gładką masę. Podawać z chrupiącymi paluszkami chlebowymi.



© Jacques Pepin

powrót

Podobne przepisy

Pesto
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wigilijne (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
(odc.03) prowansalski sos z anchois
Sophie Grigson
Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Majonez
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Salsa
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.