Laura Calder

Dip tuńczykowo - miętowy


Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Dip tuńczykowo - miętowy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

225 g twarogu

1 łyżka kwaśnej śmietany lub crème fraîche

1 tuńczyk z puszki

pieprz

sok z cytryny

duże

posiekane liście mięty

 

Przygotowanie:

Wymieszaj twaróg ze śmietaną, aż jego konsystencja będzie gładka. Dodaj tuńczyka – delikatnie rozgnieć go widelcem. Dopraw pieprzem, sokiem z cytryny i miętą. Przełóż do miseczki. Podawaj z marchewką.

powrót

Podobne przepisy

Hummus pietruszkowy
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Dania wegańskie
Sos barbecue
Ainsley Harriot
Przepis z programu Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej, Kuchnia brytyjska
Sos z nerkowców i tajskiej bazylii
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 55)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia tajwańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.