Jacques Reymond

Dip bakłażanowy


Przepis z programu Tajemnice domowych przepisów (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia libańska

Dip bakłażanowy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 nieduże bakłażany (ok. 1 kg)

1 ząbek czosnku

2/3 szklanki pasty sezamowej (tahini)

½ szklanki soku z cytryny

1 łyżka świeżo posiekanej natki pietruszki o płaskich liściach

1 pomidor

obrany i drobno posiekany

papryka w proszku

1 łyżeczka oliwy

 

 

Przygotowanie:


Op

powrót

Podobne przepisy

Smalec z białej fasoli
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 3 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Ciasta wegańskie
Harissa
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Inne
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Piklowane buraki
Andrzej Polan
Przepis z programu Polska ze smakiem 01
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia polska
Krem chrzanowy
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.