James  Martin

Dip anchoiade


Przepis z programu Na kolacji u arystokracji (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Dip anchoiade
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

60 g filecików z sardeli

grubo posiekanych

4 ząbki czosnku

grubo posiekane

2 szalotki

grubo posiekane

1 łyżka czerwonego octu winnego

garść naci pietruszki

drobno posiekanej

150 ml oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia

świeżo mielony czarny pieprz

 

 

Przygotowanie:


Umieść w mikserze wszystkie składniki oprócz oliwy i pieprzu i włącz go. Powoli wlewaj do miksera cienkim strumieniem oliwę, aż uzyskasz gęsty sos. Przelej sos na patelnię i podgrzej go. Dopraw czarnym pieprzem i natychmiast podawaj.

powrót

Podobne przepisy

Sos majonezowy
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Pesto kolendrowe
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Pasta z szynką
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Ajvar
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Przetwory, Dania dietetyczne, Dania wegańskie
Pesto
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wigilijne (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Błyskawiczny krem z bananów i borówek
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.