James  Martin

Dip anchoiade


Przepis z programu Na kolacji u arystokracji (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Dip anchoiade
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

60 g filecików z sardeli

grubo posiekanych

4 ząbki czosnku

grubo posiekane

2 szalotki

grubo posiekane

1 łyżka czerwonego octu winnego

garść naci pietruszki

drobno posiekanej

150 ml oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia

świeżo mielony czarny pieprz

 

 

Przygotowanie:


Umieść w mikserze wszystkie składniki oprócz oliwy i pieprzu i włącz go. Powoli wlewaj do miksera cienkim strumieniem oliwę, aż uzyskasz gęsty sos. Przelej sos na patelnię i podgrzej go. Dopraw czarnym pieprzem i natychmiast podawaj.

powrót

Podobne przepisy

Łososiowy dip z łamanym chlebem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 45)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
Pasta jajeczna
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Hummus
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
Sos salsa verde
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Pasta z cieciorki
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.