Maryla Musidłowska

Deska serów


Przepis z programu Maryla al dente (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski

odsłon: 12146

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

po 80-100 g serów: 2 rodzaje serów pleśniowych typu blue np. lazur, gorgonzola, owczy ser z Frontiery lub sery typu camembert i brie; 2 rodzaje serów długodojrzewających np. Bursztyn, Rubin, Dziugas, ser kozi niedojrzewający

2 gruszki pokrojone w ćwiartki i przetarte sokiem cytrynowym

kiść winogron podzielona na małe części

100 g umytej i osuszonej rukoli

100 g umytej i osuszonej sałaty rzymskiej

orzechy włoskie podprażone na patelni

bagietka

masło

Przygotowanie:

Ułóż sery na desce, tak aby się nie stykały. Podaj do nich dwa noże. Owoce ułóż na paterze obok serów. Masło podaj w miseczce a bagietkę w koszyku.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.