Desery ze świeżych owoców

Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Desery ze świeżych owoców
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0




ŁÓDECZKI Z ANANASA:

ananas

rum (ew.)



Rozkroić ananas wzdłuż na ćwiartki, pozostawiając liście. Wykroić rdzeń. Naciąć miąższ do skóry w kratkę. Ananas ma wyglądać na cały, a jednocześnie mieć postać apetycznych kosteczek. Można pokropić rumem.



MELON Z TRUSKAWKAMI I MALINAMI:

melon

miseczka truskawek

miseczka malin

Grand Marnier (ew.)



Przekroić melon na pół, wyjąć pestki. Wypełnić plasterkami truskawek i malinami. Można skropić odrobiną kirschu lub Grand Marnier.



POMARAŃCZE Z CYNAMOMEM:

2 pomarańcze

cynamon

sypki cukier



Obrać pomarańcze do samego miąższu. Skórki wyrzucić. Pokroić pomarańcze na plasterki i ułożyć na talerzu. Oprószyć cynamonem i cukrem.





Laura Calder





UWAGA: miarka kanadyjska to 250 ml, czyli odpowiednik naszej szklanki

powrót

Podobne przepisy

Wariacja na temat tiramisu
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Kogel-mogel z owocami
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia polska
Pudding miodowo-marchewkowy
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia indyjska, Kuchnia brytyjska
Galaretka jogurtowo-cynamonowa
Przepis z programu Dietosfera (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia dietetyczna

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.