Deser z żurawiną, jagodami i granatem

Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Desery

Deser z żurawiną, jagodami i granatem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

szklanka mleka

4 łyżki serka mascarpone

jagody – garść świeżych lub 3 łyżki konfitury jagodowej

średni owoc granatu

drobno posiekane migdały (6 sztuk)

duża garść żurawiny



Przygotowanie:

Miksujemy wszystkie składniki. Konsystencja powinna być prawie piankowa, zadbajmy więc o duże obroty miksera. Żurawina, jagody i granat tworzą ciekawą kompozycję smakową. Sekretem jest nieprzyprawianie deseru np. cynamonem i niedosładzanie mieszanki. Smak broni się sam.



przepis nadesłała Monika Sonta

http://zmianaperspektywy.pl

powrót

Podobne przepisy

Chrupiące pieczone jabłka
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Pieczone jabłka (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Winna galaretka z winogronami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Trufle czekoladowo-marcepanowe
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Puchar truskawkowy z cytrynowym kremem
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Kasza z serkiem i owocami egzotycznymi
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Czekoladowy budyń z chilli
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia koszerna

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.