Deser z persymony i mleczka kokosowego

Przepis z programu Przewodnik po Australii dla smakoszy (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

Deser z persymony i mleczka kokosowego
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 miękkie dojrzałe persymony hychiya

1 persymona fuyu

3 żółtka

100 g cukru

100 ml mleczka kokosowego

200 ml śmietanki kremówki

 

 

Przygotowanie:


Persymony hychiya obrać i starannie wydrążyć miąższ. Zmiksować na puree i odstawić na bok.
Cukier wsypać do mleczka kokosowego. Wstawić na mały ogień i mieszać, aż cukier się rozpuści. W misce postawionej na garnku z ciepłą wodą ubić żółtka, aż będą puszyste. Wlać mleczko kokosowe w cukrem. Ubijać dalej, aż wszystkie składniki się połączą. Wstawić do lodówki. Ubić śmietanę. Puree z persymon połączyć z mieszaniną jajeczną. Powoli dodawać do bitej śmietany. Nałożyć do pucharków i wstawić do zamrażalnika co najmniej na godzinę. Przed podaniem obrać persymonę fuyu, pokroić w kostkę i posypać krem. Skropić niewielką ilością miodu.

powrót

Podobne przepisy

Kuleczki z owoców tamaryndowca
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Mus czekoladowo-pomarańczowy
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Czekoladowa teryna z bakłażanami
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Owoce gotowane w winie chianti
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Gruszki belle Helene
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Tosty francuskie, lemon curd i owoce
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 3 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.