Deser z persymony i mleczka kokosowego

Przepis z programu Przewodnik po Australii dla smakoszy (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

Deser z persymony i mleczka kokosowego
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 miękkie dojrzałe persymony hychiya

1 persymona fuyu

3 żółtka

100 g cukru

100 ml mleczka kokosowego

200 ml śmietanki kremówki

 

 

Przygotowanie:


Persymony hychiya obrać i starannie wydrążyć miąższ. Zmiksować na puree i odstawić na bok.
Cukier wsypać do mleczka kokosowego. Wstawić na mały ogień i mieszać, aż cukier się rozpuści. W misce postawionej na garnku z ciepłą wodą ubić żółtka, aż będą puszyste. Wlać mleczko kokosowe w cukrem. Ubijać dalej, aż wszystkie składniki się połączą. Wstawić do lodówki. Ubić śmietanę. Puree z persymon połączyć z mieszaniną jajeczną. Powoli dodawać do bitej śmietany. Nałożyć do pucharków i wstawić do zamrażalnika co najmniej na godzinę. Przed podaniem obrać persymonę fuyu, pokroić w kostkę i posypać krem. Skropić niewielką ilością miodu.

powrót

Podobne przepisy

Pudding jamajski
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia jamajska
Orzechowe trufle z kawą
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Deser z tofu
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU na parze (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Desery
Panna cotta na mleku kokosowym
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania wegańskie, Dobre dla dzieci
Cassata „grzech łakomstwa”
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Fiński naleśnik
Przepis z programu Kudłacze na motorach - wokół Bałtyku (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Desery

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.