Deser z fig i orzechów włoskich

Przepis z programu Moja grecka kuchnia (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia grecka

Deser z fig i orzechów włoskich
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

250g obsuszonych fig

100g orzechów włoskich

łuskanych

 

 

Przygotowanie:


Natnij każdą figę i włóż w nacięcie orzech. Ułóż nadziewane ciasno figi w naczyniu do zapiekania, najlepiej w takim, które można podać na stół. Wlej wino do rondelka, dodaj cynamon i miód i podgrzewaj na małym ogniu, aż miód się rozpuści. Zalej ciepłym sosem figi. Włóż deser do rozgrzanego do 170°C piekarnika na 20 minut. Podawaj na ciepło lub na zimno, z jogurtem greckim, lodami waniliowymi, lub bez dodatków.

powrót

Podobne przepisy

Miodowo-waniliowa panna cotta
Annabel  Langbein
Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym (odc. 3)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
Chrupiące pieczone jabłka
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Pieczone jabłka (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Pierogi na słodko - Aniela Redelbach
Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Pierogi i pierożki
kuchnia świata: Kuchnia polska
Śliwki w czekoladzie
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wigilijne (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
Słodki jogurt z szafranem
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.