Deser słodki finish - Łukasz Toczek

Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: Łakocie z Bożeną Sikoń
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

Deser słodki finish - Łukasz Toczek
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Biszkopt Migdałowy:

6 białek

50 g cukru

150 g mąki migdałowej



Mus czekoladowy:

100 ml śmietany 36%

100 g czekolady

2 g żelatyny



Prażynki:

2 łyżki prażynek

1 łyżka pasty orzechowej

1 łyżka czekolady



Przygotowanie:

Biszkopt:

Białka ubijamy z cukrem łączymy z mąką i pieczemy 20 min w temperaturze 180 C.

Mus:

Śmietanę ubijamy, czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i łączymy z namoczoną w wodzie i odciśniętą żelatyną. Wszystko razem łączymy delikatnie mieszając.

Prażynki:

2 łyżki prażynek mieszamy z pastą orzechową i łyżką rozpuszczonej czekolady. Mrozimy.

Biszkopt, prażynki i mus wykładamy na talerz i dekorujemy według własnej inwencji.





powrót

Podobne przepisy

Tiramisu po polsku
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Pudding z chleba z masłem i marmoladą
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska
Mamałyga z mlekiem kokosowym i owocami
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 5 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia rumuńska
Biszkopty z owocami
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Owoce pod kruszonką
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera 2 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Deser z tofu
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU na parze (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Desery

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.