Deser słodki finish - Łukasz Toczek

Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: Łakocie z Bożeną Sikoń
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

Deser słodki finish - Łukasz Toczek
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Biszkopt Migdałowy:

6 białek

50 g cukru

150 g mąki migdałowej



Mus czekoladowy:

100 ml śmietany 36%

100 g czekolady

2 g żelatyny



Prażynki:

2 łyżki prażynek

1 łyżka pasty orzechowej

1 łyżka czekolady



Przygotowanie:

Biszkopt:

Białka ubijamy z cukrem łączymy z mąką i pieczemy 20 min w temperaturze 180 C.

Mus:

Śmietanę ubijamy, czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i łączymy z namoczoną w wodzie i odciśniętą żelatyną. Wszystko razem łączymy delikatnie mieszając.

Prażynki:

2 łyżki prażynek mieszamy z pastą orzechową i łyżką rozpuszczonej czekolady. Mrozimy.

Biszkopt, prażynki i mus wykładamy na talerz i dekorujemy według własnej inwencji.





powrót

Podobne przepisy

Sikarni – jogurtowy deser z pistacjami
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 55)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Niezwykłe lody
Kim McCosker
Przepis z programu 4 składniki (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Ananasowa pagoda
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Mus czarno-biały
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pudding ryżowy
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.