Deser słodki finish - Łukasz Toczek

Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: Łakocie z Bożeną Sikoń
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

Deser słodki finish - Łukasz Toczek
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Biszkopt Migdałowy:

6 białek

50 g cukru

150 g mąki migdałowej



Mus czekoladowy:

100 ml śmietany 36%

100 g czekolady

2 g żelatyny



Prażynki:

2 łyżki prażynek

1 łyżka pasty orzechowej

1 łyżka czekolady



Przygotowanie:

Biszkopt:

Białka ubijamy z cukrem łączymy z mąką i pieczemy 20 min w temperaturze 180 C.

Mus:

Śmietanę ubijamy, czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i łączymy z namoczoną w wodzie i odciśniętą żelatyną. Wszystko razem łączymy delikatnie mieszając.

Prażynki:

2 łyżki prażynek mieszamy z pastą orzechową i łyżką rozpuszczonej czekolady. Mrozimy.

Biszkopt, prażynki i mus wykładamy na talerz i dekorujemy według własnej inwencji.





powrót

Podobne przepisy

Bliny z twarogiem i musem malinowym
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia koszerna
Truskawki z kremem z mascarpone
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.32)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Jądra z czekolady i orzechów laskowych
Gary  Mehigan
Przepis z programu Męski weekend (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Morele zapiekane w syropie z wanilią
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Morele (odc.10)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Panna cotta
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania dietetyczne
Banany z toffi z pistacjami
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.