Deser owocowy

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 21)
trudność: łatwe

Deser owocowy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 filiżanki soku jabłkowego

2 i pół łyżki agaru

szczypta soli morskiej

posiekane mango

półtorej filiżanki malin

125 g jedwabistego tofu

łyżka syropu z agawy

łyżeczka ekstraktu waniliowego

 

 

Przygotowanie:


Sok wymieszać w rondelku z agarem i solą. Gotować przez 10 minut na małym ogniu. Filiżankę malin i tofu umieścić w oddzielnych naczyniach i do każdego wlać 1/3 zagęszczonego soku jabłkowego. Do tofu dodać syrop z agawy i ekstrakt waniliowy. Oddzielnie zmiksować tofu z dodatkami oraz maliny. Do owocowego puree wsypać resztę malin. W małych szklaneczkach układać na przemian warstwy masy jabłkowej, tofu i malin.

powrót

Podobne przepisy

Barszcz z pieczonych buraków z krokietami
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak - z miłości do lokalności 3 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
kuchnia świata: Kuchnia polska
Barszcz czerwony i ziołowe ravioli
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wigilijne (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Szybki barszcz czerwony
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
Barszcz czerwony
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

guzdek71

postów: 4

09.04.2013 16:53

CYTUJ

ok

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.