Deser indyjski

Deser indyjski
Oceń przepis:
18 ocen Średnia ocena: 4.20

Przygotował:

Ainsley Harriott

Seria kulinarna:
Ekspres Ainsleya dla smakoszy (odc.8)
Rodzaj dania:
Desery
Kuchnia świata:
Kuchnia indyjska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Dojrzały owoc mango przekroić na pół, zdjąć skórkę i pokroić na cienkie plasterki, ułożyć na blasze i wstawić do zamrażalnika na około godzinę. Szczyptę nitek szafranu zalać wodą różaną. Posiekać migdały i pistacje, wymieszać. Rozgnieść w moździerzu nasiona kardamonu, usunąć łuski. Starty kardamon wsypać do jogurtu. Dodać cukier puder, wodę różaną z szafranem i trzy czwarte siekanych pistacji i migdałów, wymieszać. Jogurt przełożyć do szklanych kieliszków, udekorować zmrożonymi plasterkami mango i posypać resztą orzechów i pistacji.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA