Anna Olson

Daktylowe kwadraty


Przepis z programu Na słodko 2 (odc.18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Daktylowe kwadraty
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 szklanki świeżej lub mrożonej żurawiny

2/3 szklanki cukru

½ szklanki wody

2 łyżeczki brandy

1 łyżeczka ekstraktu waniliowego

 

 

Przygotowanie:


Zmieszać w rondlu wszystkie składniki i zagotować. Gotować na małym ogniu mieszając od czasu
do czasu, aż owoce zmiękną (żurawina pęka w czasie gotowania). Zdjąć rondel z ognia i zmiksować na puree. Przetrzeć coulis przez sitko. Jeśli jest zbyt gęste, dolać odrobinę wody. Schłodzić przed podaniem.

powrót

Podobne przepisy

Ciasto parzone ptysiowe
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
Ciasto limonkowo-kokosowe
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia indonezyjska, Kuchnia indyjska, Kuchnia lankijska
Chleb dyniowo-imbirowy
Katia Roman-Trzaska
Przepis z programu Little Chef (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Dania z dyni
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Makowiec
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Potrawy na Boże Narodzenie, Makowce

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.