Lucinda Scala  Quinn

Daktyle w boczku


Przepis z programu Łatwe przepisy na wielki apetyt
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę

Daktyle w boczku
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

daktyle bez pestek

orzeszki pistacjowe

suszone morele

pokrojone w paski

plastry boczku

pokrojone na trzy części

 

 

Przygotowanie:


Nagrzać piekarnik do 230° C. Włożyć do każdego daktyla po orzeszku pistacjowym, dodać pasek moreli i owinąć kawałkiem boczku. Umieścić daktyle, łączeniem boczku do dołu, na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 8 minut, odwrócić, i piec jeszcze 2 minuty, aż boczek będzie chrupiący. Osączyć na papierowym ręczniku.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.