Daktyle owinięte w szynkę parmeńską z gorgonzolą

Przepis z programu Przyjęcie u Rocco (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Daktyle owinięte w szynkę parmeńską z gorgonzolą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0






Składniki:

12 daktyli z Madagaskaru

115 g gorgonzoli

115 g szynki parmeńskiej, pokrojonej w 12 długich plastrów

120 ml miodu

1 łyżka skórki z pomarańczy



Przygotowanie:

Delikatnie rozetnij daktyle i wyjmij pestki. Włóż kawałki sera, połącz połówki. Owiń każdego daktyla w plasterek szynki. Na małym ogniu rozgrzej miód i skórkę pomarańczową. Na teflonowej patelni smaż daktyle na średnim do dużego ognia. Ułóż po dwa daktyle na osobę na talerzyku i polej miodem. Pyszne!



© 2012 Natalie Stone

powrót

Podobne przepisy

Krewetki pieczone z figami - Piotr Osiński
Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza
Placki makaronowe
Kim McCosker
Przepis z programu 4 składniki (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Ziemniaki z kawiorem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni Święta (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia rosyjska
Naturalne zielone smoothies
Ewa Chodakowska
Przepis z programu Be Active. Ewa Chodakowska (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania dietetyczne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.