Czosnkowo-ziołowy pstrąg z Hounslow

Przepis z programu Szef kuchni w wielkim mieście (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

Czosnkowo-ziołowy pstrąg z Hounslow
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

1 łyżeczka nasion kopru włoskiego

3 strączki chili bird's eye

250 ml oliwy extra vergine



Do ryby:

2 duże pstrągi tęczowe

1 główka czosnku

3 cebule łagodnej odmiany

2 gałązki rozmarynu

sól i pieprz



Przygotowanie:

Nasiona kopru włoskiego lekko podprażyć na suchej patelni, aż zaczną wydzielać aromat. Nie powinny się nawet zrumienić. Wraz z papryczkami wsypać do butelki z oliwą i szczelnie zakręcić.

Pół godziny przed pieczeniem rozpalić grill, aby w czasie pieczenia węgiel nie palił się już płomieniem, tylko żarzył. Rybę umyć, również w środku, grubo posiekany czosnek, przekrojone wzdłuż cebule oraz rozmaryn umieścić w jej brzuchu. Obficie posypać solą i pieprzem, skropić oliwą z koprem i chilli i spiąć wykałaczkami. Od zewnątrz rybę posmarować oliwą i doprawić solą i pieprzem. Piec z obu stron, tylko do momentu, kiedy mięso nie jest surowe - skóra powinna być chrupka i złotobrązowa.



Opracowane na podstawie programu „Szef kuchni w wielkim mieście”

powrót

Podobne przepisy

Sum marynowany w soku z limonki z sałatką z roszponki i mango
Przepis z programu Szefowie kuchni (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Obsmażany tuńczyk z salsą z mango
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 10)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Serbska zupa rybna
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia serbska
Tatar z łososia
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej 3 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.