Ricardo Larrivee

Czipsy jabłkowe


Przepis z programu Ricardo i przyjaciele (odc. 16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

Czipsy jabłkowe
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

60 ml soku z limonki

60 ml wody

1 łyżka cukru

2 jabłka do pieczenia

sól morska i curry

 

 

Przygotowanie:


Umieść kratkę na środkowej półce w piekarniku. Rozgrzej piekarnik do 75 stopni. Wyłóż dwie blachy papierem do pieczenia i posmaruj olejem. W misce rozpuść cukier w soku z limonki i wodzie. Odstaw.
Poszatkuj jabłka w cienkie okrągłe plastry. Zanurz je w soku z limonki. Odcedź jabłka i ułóż je na blachach tak, by się nie stykały. Posyp solą i curry. Piecz, aż jabłka będą suche, czyli około 4 godzin. Ostudź i delikatnie oddziel od papieru. Przechowuj w suchym miejscu, w szczelnym opakowaniu.

powrót

Podobne przepisy

Kiełbaski nie całkiem w bułkach
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
(odc.17)bułka zapiekana z mozzarellą
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Karczochy z parmezanem
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.