Ricardo Larrivee

Czipsy jabłkowe


Przepis z programu Ricardo i przyjaciele (odc. 16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

Czipsy jabłkowe
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

60 ml soku z limonki

60 ml wody

1 łyżka cukru

2 jabłka do pieczenia

sól morska i curry

 

 

Przygotowanie:


Umieść kratkę na środkowej półce w piekarniku. Rozgrzej piekarnik do 75 stopni. Wyłóż dwie blachy papierem do pieczenia i posmaruj olejem. W misce rozpuść cukier w soku z limonki i wodzie. Odstaw.
Poszatkuj jabłka w cienkie okrągłe plastry. Zanurz je w soku z limonki. Odcedź jabłka i ułóż je na blachach tak, by się nie stykały. Posyp solą i curry. Piecz, aż jabłka będą suche, czyli około 4 godzin. Ostudź i delikatnie oddziel od papieru. Przechowuj w suchym miejscu, w szczelnym opakowaniu.

powrót

Podobne przepisy

Pomidory faszerowane mozzarellą i boczkiem
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Pieczone pierożki z bryndzą
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Pierogi i pierożki
kuchnia świata: Kuchnia polska
Nadziewane pomidory
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Omlet biszkoptowy
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Omlet grzybek z ekspresowym dżemem z miękkich owoców
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.