Agnieszka Kręglicka

Czerwona kapusta z malinami


Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski

Czerwona kapusta z malinami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1/4 czerwonej kapusty

1 ząbek czosnku

tarty korzeń imbiru

4 łyżki oliwy

sól

pieprz

kieliszek czerwonego wina

ocet winny malinowy

3 łyżki miodu

garść mrożonych malin

 

 

Przygotowanie:


Kapustę pokroić w cienkie strużki. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić kapustę, posolić i smażyć chwilę, aż zacznie wilgotnieć. Dodać utarty korzeń imbiru i wyciśnięty czosnek, zamieszać. Zalać czerwonym winem i dusić, aż kapusta zmięknie, a wino wyparuje. Skropić octem winnym i dobrze wymieszać. Posłodzić obficie miodem i dodać mrożone maliny. Dusić i mieszać, aż maliny się rozpadną i nadadzą smak kapuście.

powrót

Podobne przepisy

Burgery z łososia z koperkiem
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska
Rożki z pietruszką - Monika Błotnicka
Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Jajka po wiedeńsku
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Parówki z indyka w cieście francuskim
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Miętowy kuskus
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.