Agnieszka Kręglicka

Czerwona kapusta z malinami


Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski

Czerwona kapusta z malinami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1/4 czerwonej kapusty

1 ząbek czosnku

tarty korzeń imbiru

4 łyżki oliwy

sól

pieprz

kieliszek czerwonego wina

ocet winny malinowy

3 łyżki miodu

garść mrożonych malin

 

 

Przygotowanie:


Kapustę pokroić w cienkie strużki. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić kapustę, posolić i smażyć chwilę, aż zacznie wilgotnieć. Dodać utarty korzeń imbiru i wyciśnięty czosnek, zamieszać. Zalać czerwonym winem i dusić, aż kapusta zmięknie, a wino wyparuje. Skropić octem winnym i dobrze wymieszać. Posłodzić obficie miodem i dodać mrożone maliny. Dusić i mieszać, aż maliny się rozpadną i nadadzą smak kapuście.

powrót

Podobne przepisy

Pain perdu z malinami i lodami
Marieta  Marecka
Przepis z programu Mała Improwizacja (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Pieczony słodki ziemniak z nerkowcami
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Miętowy kuskus
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Słodkie grzanki z kozim serem
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Maryla al dente (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Sezamowy lawasz
Annabel  Langbein
Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.