Malka Kafka

Czekoladowy budyń z chilli


Przepis z programu Koszer macher (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia koszerna

odsłon: 7379

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 l mleka sojowego (może być waniliowe)

5 łyżek mąki kukurydzianej

4 łyżki cukru

cukier wanilinowy/naturalna wanilia

2 łyżki kakao 100%

1 papryczka chilli

orzeszki piniowe

rodzynki do ozdoby

 

Przygotowanie:

Zagotuj 0,75 l mleka sojowego z cukrem i wanilią. W 0,25 l wymieszaj dokładnie mąkę kukurydzianą i kakao. Do ugotowanego mleka dodaj szczyptę drobno posiekanego chilli i resztę mleka z mąką i kakao. Zagotuj do zagęszczenia. Wlej do salaterek, na wierzch dodaj prażone orzechy piniowe i parę rodzynek.

powrót

Podobne przepisy

Tosty francuskie, lemon curd i owoce
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 3 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Orzechowe trufle z kawą
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Gratin z plantanów
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Mus klonowy
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Galaretka kir royal
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Banany w karmelu
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia brazylijska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.