Czekoladowo-kokosowa krajanka

Przepis z programu Pyszne weekendy Billa (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

Czekoladowo-kokosowa krajanka
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

100 g masła

250 g wiórków kokosowych

220 g cukru

2 lekko ubite jajka

150 g posiekanej gorzkiej czekolady dobrej jakości

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Wyłóż formę o wymiarach 20 x 30 cm papierem do pieczenia. W małym rondlu rozpuść masło i odstaw, by ostygło. W dużej misce połącz wiórki kokosowe z cukrem. Dodaj rozpuszczone masło i lekko ubite jajka. Wymieszaj. Na koniec dodaj czekoladę. Wyłóż miksturę do formy. Lekko ugnieć i piecz 20 minut lub do czasu, gdy stężeje. Po wyjęciu z piekarnika studź krajankę 5 minut. Pokrój w prostokąty i przełóż je na kratkę do studzenia ciast.

powrót

Podobne przepisy

Shrikhand z truskawkami
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach znowu w trasie (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Czekoladowy mus
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Bliny z twarogiem i musem malinowym
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia koszerna
Galaretka marchewkowa
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania wegańskie

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.