Agata Jędraszczak

Czekoladowe muffiny z białą polewą i truskawkami


Przepis z programu ImprezuJEMY (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka

odsłon: 15957

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 tabliczki czekolady deserowej

2 łyżki miodu

2 jajka

1 szklanka mąki

1 łyżeczka proszku do pieczenia

szczypta soli

1/4 szklanki mleka

tabliczka białej czekolady

kilkanaście truskawek

 

 

Przygotowanie:


Czekoladę zetrzeć na tarce. Wrzucić do misy malaksera, dodać czekoladę, proszek do pieczenia, jajka, mleko, sól i miód. Zmiksować. Napełnić papilotki i włożyć do formy na muffiny. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 minut. Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Muffiny pokryć masą z białej czekolady, a na wierzchu ułożyć połówkę truskawki. Wstawić do lodówki, ale wyjąć 15 minut przed przybyciem gości.

powrót

Podobne przepisy

Ekspresowe ciasto czekoladowe
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Morelowa tarta linzer
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Morele (odc. 10)
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia austriacka
Serowy domek
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Desery
Sernik czekoladowy
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Serniki

skomentuj przepis

#magda55

25.03.2012 11:52


CYTUJ

ta szklanka to jaką ma pojemność? bo jak na zwykłą szkalnkę to duzo tej mąki wsypała do malaksera.

#babeta

21.01.2011 22:46


Warszawa

CYTUJ

Do misy wrzucamy malakser.... czy coś innego?

#Marcelina

18.01.2011 19:33


Katowice

CYTUJ

Da się kupić te papilotki w małych opakowaniach? W mniejszych niż po 1000 szt. Bo najczęściej jak szukałam po internecie to papilotki są w takich wielkich ilościach.

Na muffinki w papilotkach polecam też ciekawy przepis - papilotki

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.