Czekoladowa Nemezis

Czekoladowa Nemezis
Oceń przepis:
19 ocen Średnia ocena: 3.60
Seria kulinarna:
Włoskie przepisy z River Cafe (odc.6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

  • 575 g drobnego cukru (3 szklanki)
  • 575 g czekolady 70%
  • 450 g masła
  • 10 jajek

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 130 stopni C. Wsyp 2/3 cukru (2 szklanki) do rondla z 1 szklanką wody i zagotuj syrop. Stop czekoladę z masłem w kąpieli wodnej, delikatnie wymieszaj i wlej syrop. Ubij jajka mikserem na najwyższych obrotach z pozostałą szklanką cukru. Wlej czekoladową mieszaninę do ubitych jajek. Natłuść i wyłóż papierem do pieczenia tortownicę o średnicy 30 cm i głębokości 5 cm. Piecz 40 min w kąpieli wodnej. Odstaw Nemezis do ostygnięcia i podawaj z porcją gęstej, kwaśnej śmietany.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA