Czekoladowa bita śmietana

Przepis z programu Domowy kucharz 2
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

Czekoladowa bita śmietana
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

480 ml śmietany 35%

112 g posiekanej, gorzkiej czekolady

Przygotowanie:

Doprowadź śmietanę do wrzenia, zdejmij z ognia i dodaj czekoladę. Ucieraj aż się roztopi, będzie gładka i lśniąca. Schładzaj, aż stężeje. Wtedy ubij, aby była puszysta.

powrót

Podobne przepisy

Pischinger
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia austriacka
Potrójnie czekoladowa lodowa kanapka
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Lody
Panna cotta z sosem poziomkowym
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera 2 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Śliwki pieczone pod migdałową pierzynką
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Wiśniowy mus czekoladowy
Jamie  Oliver
Przepis z programu Jamie Oliver: 5 składników (odc. 3)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.