Cytryny kiszone w soli

Przepis z programu Kulinarne safari (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia marokańska

Cytryny kiszone w soli
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

cytryny

sól morska

woda

 

 

Przygotowanie:


Cytryny umyć i wytrzeć. Przeciąć na 4 części, ale nie do końca. Nasypać do każdej 2 łyżeczki soli. Ciasno układać w słoju (wciskać). Polać sokiem z 1 cytryny, posypać solą. Zalać ciepłą wodą. Zamknąć szczelnie i odstawić w ciemne miejsce (do szafki, nie do lodówki) na 3-4 tygodnie. Używać do tażinu i do dekoracji.

powrót

Podobne przepisy

Puree z kwaśnych jabłek
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Marokańska pasta z migdałów i miodu
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Aromatyczne bengalskie tofu z brokułami
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 42)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska, kuchnia bangladeska
Podpłomyki w terenie, bez stolnicy
Łukasz Łuczaj
Przepis z programu Dziki obiad Łukasza Łuczaja (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Inne, Pieczywo
Chutney z kolendry
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.26)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.