Cytryny kiszone w soli

Przepis z programu Kulinarne safari (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia marokańska

Cytryny kiszone w soli
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

cytryny

sól morska

woda

 

 

Przygotowanie:


Cytryny umyć i wytrzeć. Przeciąć na 4 części, ale nie do końca. Nasypać do każdej 2 łyżeczki soli. Ciasno układać w słoju (wciskać). Polać sokiem z 1 cytryny, posypać solą. Zalać ciepłą wodą. Zamknąć szczelnie i odstawić w ciemne miejsce (do szafki, nie do lodówki) na 3-4 tygodnie. Używać do tażinu i do dekoracji.

powrót

Podobne przepisy

Suflet zapiekany na zupie
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Hałwa z semoliny
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Wielki, australijski burger
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia australijska
Banany w cieście
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 55)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Kora czekoladowa
Annabel  Langbein
Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 3
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Nachos z fasolą i guacamole
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.