Annabel  Langbein

Cytrynowy syllabub


Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 2 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

Cytrynowy syllabub
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

300 ml śmietanki kremówki

¼ szklanki cukru pudru

¼ szklanki białego rumu

1 łyżka soku z cytryny

1 łyżka soku z pomarańczy

skórka starta z jednej cytryny

skórka starta z jednej pomarańczy



Przygotowanie:

Śmietanę ubić lekko z cukrem. Dodać rum i soki. Wymieszać. Wmieszać skórkę z cytryny i pomarańczy. Podawać mocno schłodzoną. Można przechowywać do dwóch dni w lodówce.





powrót

Podobne przepisy

Crepe suzettes
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.9)
trudność: trudne
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Tiramisu
James  Martin
Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Racuchy z jabłkiem i ricottą
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Letni deser z owoców
Przepis z programu Chleby Paula Hollywooda (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Fuzja smaków
Bożena Sikoń
Przepis z programu Łakocie Bożeny Sikoń (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.