Adam Chrząstowski

Cykoria z gruszką, orzechami i górskim serem


Przepis z programu Adam po pracy (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

odsłon: 10066

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 cykorie

2 gruszki

70g bundzu koziego

70g oscypka

50g orzechów włoskich łuskanych

50g orzechów laskowych

4 łyżki miodu

pieprz w młynku

tymianek

 

 

Przygotowanie:


Cykorię przekroić na pół i wyjąć środkowe, najmniejsze liście. Gruszkę, bundz i oscypek pokroić w kostkę. Orzechy laskowe uprażyć w piecu i obetrzeć ze skórki. Na patelni rozgrzać miód wrzucić orzechy i wymieszać. Zdjąć z ognia dodać gruszkę i ser. Wymieszać, dodać tymianek i świeżo zmielony pieprz. Natychmiast odstawić, tak, by ser tylko lekko zmiękł. Masę nakładać na łódeczki z cykorii i podawać.

powrót

Podobne przepisy

Fasolka szparagowa z kukurydzą
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Pieczona dynia
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa W wolnym czasie (odc.3)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
Budyń parmezanowy
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Chrupiące grzanki z pomidorami i wędzoną makrelą
Andrzej Polan
Przepis z programu Polska ze smakiem 6
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Pęczki sałaty z szynką
Przepis z programu Domowy kucharz 2 (odc. 24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Pomidory faszerowane mozzarellą i boczkiem
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.