Adam Chrząstowski

Cykoria z gruszką, orzechami i górskim serem


Przepis z programu Adam po pracy (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

odsłon: 10216

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 cykorie

2 gruszki

70g bundzu koziego

70g oscypka

50g orzechów włoskich łuskanych

50g orzechów laskowych

4 łyżki miodu

pieprz w młynku

tymianek

 

 

Przygotowanie:


Cykorię przekroić na pół i wyjąć środkowe, najmniejsze liście. Gruszkę, bundz i oscypek pokroić w kostkę. Orzechy laskowe uprażyć w piecu i obetrzeć ze skórki. Na patelni rozgrzać miód wrzucić orzechy i wymieszać. Zdjąć z ognia dodać gruszkę i ser. Wymieszać, dodać tymianek i świeżo zmielony pieprz. Natychmiast odstawić, tak, by ser tylko lekko zmiękł. Masę nakładać na łódeczki z cykorii i podawać.

powrót

Podobne przepisy

Prawdziwe samosy z Pendżabu
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Placki cytrusowe
Kim McCosker
Przepis z programu 4 składniki (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.