Sophie Grigson

Cykoria duszona w miodzie


Przepis z programu Gotuj zieleninę z Sophie (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski

Cykoria duszona w miodzie
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

6 cykorii

obranych z zewnętrznych liści

z odkrojoną częścią łodygową

3 łyżki miodu

sok z połowy cytryny

szczypta soli

15 g masła

 

 

Przygotowanie:


Ułóż cykorie w płytkim rondlu i polej miodem. Dodaj sok z cytryny, szczyptę soli i masło. Podgrzej i zalej wodą, żeby przykryła cykorie. Poobracaj je przez chwilę w płynie, przykryj rondel pokrywką i gotuj ok. 5 min. Następnie zdejmij pokrywkę i gotuj na niewielkim ogniu jeszcze przez 10-15 min, aż woda odparuje. Podawaj do kurczaka, ryby albo królika.

powrót

Podobne przepisy

Glazurowane rzodkiewki
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Ziemniaki pieczone z łososiem
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Ptysie wytrawne
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
(odc.01) melon z prosciutto
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Chrupiące krakersy z kremem „burratina”
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.