Curtis Stone

Curry z krabów błotnych


Przepis z programu Surfing po menu 3 (odc.1)
trudność: trudne
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia indyjska, Kuchnia australijska

Curry z krabów błotnych
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 kraby o wadze około 800 g każdy

1 łyżka oleju roślinnego lub arachidowego

1 pokrojony w kostkę pomidor

10 świeżych liści curry

1 łyżka sproszkowanego chili

280 ml mleczka kokosowego

 

 

Przygotowanie:


Kraby włożyć na 2 godziny do zamrażalnika, aby usnęły. Usunąć odnóża i zmiażdżyć skorupy wałkiem do ciasta. Zdjąć górną część pancerza. Wyjąć mięso, wypłukać wnętrzności i obmyć mięso pod bieżącą wodą, a następnie przeciąć na pół.

powrót

Podobne przepisy

Tosty z krewetkami królewskimi
Kylie Kwong
Przepis z programu Kylie Kwong - czysta magia (odc.2)
trudność: trudne
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia chińska
Singapurski smażony makaron
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia tajska
Koktajl krewetkowy z awokado
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza, Napoje
Miękkie naleśniczki ryżowe
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 5)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Krewetki na ostro
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.26)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.