Curtis Stone

Curry z krabów błotnych


Przepis z programu Surfing po menu 3 (odc.1)
trudność: trudne
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia indyjska, Kuchnia australijska

Curry z krabów błotnych
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 kraby o wadze około 800 g każdy

1 łyżka oleju roślinnego lub arachidowego

1 pokrojony w kostkę pomidor

10 świeżych liści curry

1 łyżka sproszkowanego chili

280 ml mleczka kokosowego

 

 

Przygotowanie:


Kraby włożyć na 2 godziny do zamrażalnika, aby usnęły. Usunąć odnóża i zmiażdżyć skorupy wałkiem do ciasta. Zdjąć górną część pancerza. Wyjąć mięso, wypłukać wnętrzności i obmyć mięso pod bieżącą wodą, a następnie przeciąć na pół.

powrót

Podobne przepisy

Krewetki z woka ze smażonym surowym  boczkiem
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Mule po prowansalsku
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza, Dania na walentynki
kuchnia świata: Kuchnia francuska
(odc.01) sałatka z owoców morza
Sophie Grigson
Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.