Curtis Stone

Curry z krabów błotnych


Przepis z programu Surfing po menu 3 (odc.1)
trudność: trudne
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia indyjska, Kuchnia australijska

Curry z krabów błotnych
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 kraby o wadze około 800 g każdy

1 łyżka oleju roślinnego lub arachidowego

1 pokrojony w kostkę pomidor

10 świeżych liści curry

1 łyżka sproszkowanego chili

280 ml mleczka kokosowego

 

 

Przygotowanie:


Kraby włożyć na 2 godziny do zamrażalnika, aby usnęły. Usunąć odnóża i zmiażdżyć skorupy wałkiem do ciasta. Zdjąć górną część pancerza. Wyjąć mięso, wypłukać wnętrzności i obmyć mięso pod bieżącą wodą, a następnie przeciąć na pół.

powrót

Podobne przepisy

Małże z chili, trawą cytrynową i komosą ryżową
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 53)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
Kalmary na czerwonej soczewicy
  Vienio
Przepis z programu Ślinotok (odc. 9)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
Kalmar z papryką i słodkim chilli
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.