Curry z homarów

Przepis z programu Floyd w Indiach (odc.2) Goa
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Curry z homarów
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

homary

cebula

zielone papryczki chilli

masala: czosnek

świeży imbir

kurkuma

kolendra

kmin rzymski

chilli

czarny pieprz

mleko kokosowe

 

 

Przygotowanie:


Przygotować masalę z czosnku, imbiru, kurkumy, kolendry, kminu, chilli, czarnego pieprzu i mleka kokosowego. Na oleju podsmażyć cebulę i gdy będzie miękka, dodać papryczki chilli. Udusić cebulę i papryczki niemal na pastę, a następnie dodać masalę. Wlać trochę wody, odparować ją, aby powstał gęsty sos, włożyć do niego homary i gotować je na wolnym ogniu. Danie będzie gotowe, kiedy pancerze homarów staną się czerwone. Dla zaostrzenia smaku można dodać kawałki tamaryndowca, który nada potrawie słono-kwaśny aromat.

powrót

Podobne przepisy

Przegrzebki królewskie z płonąca tequilą
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.3)
trudność: trudne
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Mule smażone w cieście podawane z sosem cytrynowym
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Smażone przegrzebki z racuszkami warzywnymi
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Dekadencja (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia australijska
(odc.17)zapiekane krewetki
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
Młoda ośmiornica z sałatką z mango
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.