Curry madras z kurczaka

Przepis z programu Floyd w Indiach Madras (odc.5)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Curry madras z kurczaka
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

kawałki kurczaka z kością

cynamon

liście laurowe

goździki

czerwona cebula

pomidory

pasta z nasion maku

kminu rzymskiego i kopru włoskiego

pasta ze świeżego imbiru i czosnku

kurkuma

chili

mielona kolendra

 

 

Przygotowanie:


Na rozgrzanym oleju uprażyć cynamon, liście laurowe i goździki. Dodać cebulę i pokrojone w grubą kostkę pomidory. Zamieszać. Dodać siedem łyżeczek pasty z nasion maku, kminu i kopru włoskiego. Dodać pastę z imbiru i czosnku. Następnie przyprawić sproszkowaną kurkumą, chili i kolendrą. Włożyć kawałki kurczaka do sosu i gotować kilka godzin na wolnym ogniu, aż mięso będzie miękkie.

powrót

Podobne przepisy

Łata wołowa z anyżem gwiazdkowym
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Steki wołowe z prażonymi jabłkami i kaszą gryczaną
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia koszerna
Parzybroda
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak - z miłości do lokalności (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska
Grandos nachos
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Kofty z kminem i czosnkiem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia arabska

skomentuj przepis

#gaweł

12.10.2011 15:42


CYTUJ

Kilka godzin?

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.