Curry madras z kurczaka

Przepis z programu Floyd w Indiach Madras (odc.5)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Curry madras z kurczaka
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

kawałki kurczaka z kością

cynamon

liście laurowe

goździki

czerwona cebula

pomidory

pasta z nasion maku

kminu rzymskiego i kopru włoskiego

pasta ze świeżego imbiru i czosnku

kurkuma

chili

mielona kolendra

 

 

Przygotowanie:


Na rozgrzanym oleju uprażyć cynamon, liście laurowe i goździki. Dodać cebulę i pokrojone w grubą kostkę pomidory. Zamieszać. Dodać siedem łyżeczek pasty z nasion maku, kminu i kopru włoskiego. Dodać pastę z imbiru i czosnku. Następnie przyprawić sproszkowaną kurkumą, chili i kolendrą. Włożyć kawałki kurczaka do sosu i gotować kilka godzin na wolnym ogniu, aż mięso będzie miękkie.

powrót

Podobne przepisy

Sztuka mięsa z warzywami
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Kotleciki z mielonego indyka
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Wieprzowina słodko-kwaśna
Kylie Kwong
Przepis z programu Kylie Kwong - czysta magia (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia chińska
Chili z 5 rodzajów fasolki
Emeril Lagasse
Przepis z programu Esencja smaku Emerila (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Kurczak tikka masala
Jamie  Oliver
Przepis z programu Grzeszne przyjemności z Jamiem (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Kapusta faszerowana
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

#gaweł

12.10.2011 15:42


CYTUJ

Kilka godzin?

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.