Curry madras z kurczaka

Przepis z programu Floyd w Indiach Madras (odc.5)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Curry madras z kurczaka
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

kawałki kurczaka z kością

cynamon

liście laurowe

goździki

czerwona cebula

pomidory

pasta z nasion maku

kminu rzymskiego i kopru włoskiego

pasta ze świeżego imbiru i czosnku

kurkuma

chili

mielona kolendra

 

 

Przygotowanie:


Na rozgrzanym oleju uprażyć cynamon, liście laurowe i goździki. Dodać cebulę i pokrojone w grubą kostkę pomidory. Zamieszać. Dodać siedem łyżeczek pasty z nasion maku, kminu i kopru włoskiego. Dodać pastę z imbiru i czosnku. Następnie przyprawić sproszkowaną kurkumą, chili i kolendrą. Włożyć kawałki kurczaka do sosu i gotować kilka godzin na wolnym ogniu, aż mięso będzie miękkie.

powrót

Podobne przepisy

Steki z czosnkową fasolą
Donna Hay
Przepis z programu Donna Hay - szybkie, świeże, proste (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Smażony kurczak
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Pikantne szaszłyki z jagnięciny i orzechów nerkowca
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Potrawka z kurczakiem
Ewa Chodakowska
Przepis z programu Be Active. Ewa Chodakowska 2 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania dietetyczne
Tournedos a la Rossini
Przepis z programu Szefowie kuchni 2 (odc.12)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

#gaweł

12.10.2011 15:42


CYTUJ

Kilka godzin?

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.