Gary  Rhodes

Cullen skink


Przepis z programu Gary Rhodes w zjednoczonym królestwie smaku (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia brazylijska

Cullen skink
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 ziemniaki

masło

1 cebula

2 – 3 łyżki mąki

250 g wędzonego łupacza bez skóry

1 liść laurowy

750 ml mleka

50 – 100 ml bulionu

sól i pieprz

ew. sok z cytryny

 

 

Przygotowanie:


Ziemniaki obrać i gotować 15 minut w osolonym wrzątku, odcedzić i pokroić w kostkę. Łupacza oczyścić z ości podzielić na kawałki. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. W dużym rondlu stopić masło, wrzucić cebulę i smażyć kilka minut. Wsypać mąkę i rozmieszać, smażyć chwilę. Dodać rybę i ziemniaki i wymieszać. Wlać część mleka i rozmieszać, dodać resztę mleka i gotować 10 minut. Podlać bulionem do uzyskania właściwej konsystencji. Doprawić solą, pieprzem i ew. sokiem z cytryny. Rozlać na talerze lub do kubków i podawać.

powrót

Podobne przepisy

Śledź XXI wieku
Wojciech Modest  Amaro
Przepis z programu Kuchnia polska XXI wieku (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Potrawy wigilijne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Łupacz z południowych Indii i chow der kukurydziany
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.