Marta Dymek

Crumble z rabarbarem dla początkujących


Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 4 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery wegańskie

Crumble z rabarbarem dla początkujących
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

Nadzienie:

1 kg rabarbaru

2 łyżki mąki pszennej

70 g brązowego cukru

100 g śliwek kalifornijskich

1 laska wanilii

whiskey

 

Kruszonka:

75 g oleju kokosowego

100 ml brązowego cukru

175 ml płatków owsianych

100 ml ziaren słonecznika

 

Do podania:

kokosowa śmietanka z wanilią i cukrem pudrem

Przygotowanie:

Rozgrzać piekarnik do 200 stopni.
Pokroić rabarbar w kostkę, w dużej misce zmieszać z mąką i cukrem.
Zmiksować w blenderze wszystkie składniki na kruszonkę.
Naczynie do tarty wyłożyć rabarbarem, następnie posypać równomiernie gotową kruszonką. Piec przez około 25 minut. Podawać z jogurtem owsianym, śmietaną albo lodami.








powrót

Podobne przepisy

Wegańskie creme brulee z tapioki
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery wegańskie
Bezglutenowe pralinki podróżnicze
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery wegańskie
Kisiel truskawkowy
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 4 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dobre dla dzieci, Desery wegańskie

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.