Crostini Tuscani

Przepis z programu Przyjęcie u Rocco
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

Crostini Tuscani
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

kromka bagietki i tost

95 g świeżych wątróbek z kurczaka

60 g żółtej cebuli

30 ml brandy

30 g masła

30 g natki

60 ml oliwy

sól i pieprz (do smaku)



Przygotowanie:

Pokrój cebulę w plastry, smaż na patelni na oliwie, aż będzie złocistobrązowa, dorzuć wątróbki. Powiększ płomień, smaż przez kilka minut, wlej brandy, odparuj alkohol. Przełóż do robota kuchennego, dodaj masło, korzystając z funkcji pulsowanie zmiksuj drobno. Dodaj natkę, sól i pieprz, wymieszaj. Gdy wystygnie, podawaj na grzankach.



© 2012 Fabrizio Carro





powrót

Podobne przepisy

Pasztet z wątróbek
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia polska
Kurczę w sosie estragonowym
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Wiosenne roladki na gorąco
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.