Anna Olson

Creme fraiche


Przepis z programu Na słodko 3 (odc.24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Creme fraiche
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 szklanki śmietany kremówki 36%

2 łyżki maślanki

wrzątek

 

 

Przygotowanie:


Umieścić śmietanę w plastikowym pojemniku, dodać maślankę i wymieszać. Wstawić pojemnik do szklanej miski, wlać wrzątek dookoła pojemnika ze śmietaną tak, by woda sięgała do 2/3 jego wysokości. Przykryć całość folią spożywczą i odstawić w ciepłe miejsce na 24 - 48 godzin (crème fraiche powinna być sztywna i mieć kwaskowy zapach). Wstawić pojemnik z crème fraiche do lodówki i schłodzić. Wyjmować crème fraiche, pozostawiając serwatkę na dnie.

powrót

Podobne przepisy

Jaffle na 2 sposoby
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Duszona cebula
Annabel  Langbein
Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Domowa przyprawa z warzyw
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej 4 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Kremowy ryż kokosowy
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Fasola cannellini, burak liściowy i pilaw z komosy
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.