Creme brulee

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 27)
trudność: łatwe

Creme brulee
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

laska wanilii

600 ml śmietany

8 żółtek

pół filiżanki cukru

łyżka cukru do dekoracji

 

 

Przygotowanie:


Zagotować śmietanę z laską wanilii. Odstawić na 2 minuty. Żółtka wymieszać z cukrem starając się nie wbijać w nie powietrza. Mieszając powoli wlewać śmietanę. Przygotowaną masę przelać do miseczek. Rozgrzać piekarnik do 160°C. Piec krem przez godzinę w kąpieli wodnej. Schłodzić przez 3 -4 godziny w lodówce. Każdą porcję posypać cukrem i skarmelizować go za pomocą palnika.

powrót

Podobne przepisy

Barszcz czerwony
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
kuchnia świata: Kuchnia polska
Szybki barszcz czerwony
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
Barszcz czerwony i ziołowe ravioli
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wigilijne (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.