Gary  Mehigan

Confit z tuńczyka


Przepis z programu Męski weekend (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia australijska

Confit z tuńczyka
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 kg surowego tuńczyka

10 g soli morskiej

szczypta świeżo zmielonego

czarnego pieprzu

30 g imbiru

20 g suszonej kolendry

1 cytryna

500 ml oliwy z pierwszego tłoczenia

10 plasterków papryczek chilli

5 małych listków laurowych

5 gałązek rozmarynu

 

 

Przygotowanie:


Pokroić rybę w 5 cm kostkę. Obrać imbir i pokroić w grube plasterki. Przekroić cytry

powrót

Podobne przepisy

Dorada z karczochami
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Smażona ryba z sałatką colesław
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Pstrąg z pieca
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Gołąbki z łososiem
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Dania dietetyczne, Gołąbki
Pieczony okoń morski
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Maryla al dente (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.