Adam Chrząstowski

Comber jagnięcy z sosem miętowym


Przepis z programu Adam w sieci: patenty i triki (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

Comber jagnięcy z sosem miętowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

800 g combra jagnięcego french rack

2 pęczki mięty pieprzowej

2 pęczki natki pietruszki

1 ostra papryczka świeża czerwona

1 szalotka

2 łyżki musztardy sarepskiej

0,3 szklanki bułki tartej

6 łyżek octu winnego białego

0,25 szklanki oliwy z oliwek sensa

3 łyżki miodu

sól

pieprz

olej do smażenia

 

Przygotowanie:


1/3 mięty i natki pietruszki zmiksuj w malakserze z tartą bułką na zieloną posypkę. Oczyszczone combry przypraw i obsmaż. Posmaruj musztardą, posyp posypką i wstaw do piekarnika o temperaturze 180 st. C na ok. 15 minut. W tym czasie posiekaj resztę mięty i natki, papryczkę i szalotkę. W moździerzu utłucz zioła z szalotką i dodaj miód, ocet i oliwę. Przypraw sos, podaj do upieczonego mięsa pokrojonego na kotleciki.

powrót

Podobne przepisy

Smażone kwiaty dyni nadziewane krewetkami
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Kugiel z wędzonym kurczakiem i sałatką z pikli
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy 3 (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Rumuńskie pikantne smażone kiełbaski bez osłonek
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia rumuńska
Miękkie naleśniczki ryżowe
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 5)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.