Adam Chrząstowski

Comber jagnięcy z sosem miętowym


Przepis z programu Adam w sieci: patenty i triki (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

Comber jagnięcy z sosem miętowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

800 g combra jagnięcego french rack

2 pęczki mięty pieprzowej

2 pęczki natki pietruszki

1 ostra papryczka świeża czerwona

1 szalotka

2 łyżki musztardy sarepskiej

0,3 szklanki bułki tartej

6 łyżek octu winnego białego

0,25 szklanki oliwy z oliwek sensa

3 łyżki miodu

sól

pieprz

olej do smażenia

 

Przygotowanie:


1/3 mięty i natki pietruszki zmiksuj w malakserze z tartą bułką na zieloną posypkę. Oczyszczone combry przypraw i obsmaż. Posmaruj musztardą, posyp posypką i wstaw do piekarnika o temperaturze 180 st. C na ok. 15 minut. W tym czasie posiekaj resztę mięty i natki, papryczkę i szalotkę. W moździerzu utłucz zioła z szalotką i dodaj miód, ocet i oliwę. Przypraw sos, podaj do upieczonego mięsa pokrojonego na kotleciki.

powrót

Podobne przepisy

Pikantne szaszłyki z jagnięciny i orzechów nerkowca
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Saltimbocca
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Kotewka i zupa z dna plecaka
Łukasz Łuczaj
Przepis z programu Dziki obiad Łukasza Łuczaja (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Zupy
Paprykarz z kurczaka
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia rumuńska
(odc.019) makaron z tajskim zielonym curry
Michael  Smith
Przepis z programu Domowy kucharz (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia tajska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.