Ciasto parzone

Ciasto parzone
Oceń przepis:
25 ocen Średnia ocena: 4.20
Seria kulinarna:
Martha piecze
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka

Składniki:

  • 115 gramów masła
  • 1 łyżeczka cukru (dowolnie)
  • ½ łyżeczki soli
  • 1 miarka mąki
  • 4 duże jajka

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

W średnim rondlu, na średnim ogniu połączyć masło, cukier i 1 miarkę wody. Zagotować i natychmiast odstawić. Dodać mąkę, drewnianą łyżką szybko wymieszać do całkowitego połączenia składników. Gotować na średnim ogniu około 3 minut, energicznie mieszając do czasu aż masa zacznie się odklejać od rondla i utworzy warstwę ciasta na dnie. Zdjąć z ognia i przełożyć do miski na około 3 minuty do ostygnięcia. Dodawać pojedynczo po jajku, za każdym razem mieszając aż do całkowitego wchłonięcia. Używać od razu.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA