Andrzej Polan

Ciasto parzone z leśnymi owocami i twarogiem


Przepis z programu Polska ze smakiem 01
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia polska

odsłon: 2134

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

Ciasto parzone:

szklanka mąki

szklanka wody

4-5 jajek

sól

100 g masła

olej Kujawski do smażenia

Owocowy twaróg:

500 g twarogu

100 ml śmietany

skórka z cytryny

olej Kujawski z bazylią

owoce leśne, borówki, maliny, jeżyny, truskawki,

cukier puder

Przygotowanie:

Wodę zagotuj z masłem i solą. Dodaj mąkę i wszystko razem dokładnie wymieszaj do momentu, aż na dnie naczynia pojawi się biały osad...

powrót

Podobne przepisy

Tarta z malinami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Ciasteczka cytrynowe
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko (odc.24)
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Rabarbarowe ciasto na oliwie
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 27)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
Pudding z syropem klonowym
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
Klasyczny sernik
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Biały ser (odc.26)
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Ciasteczka z parmezanem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 49)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.