Andrzej Polan

Ciasto parzone z leśnymi owocami i twarogiem


Przepis z programu Polska ze smakiem 01
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia polska

odsłon: 1852

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

Ciasto parzone:

szklanka mąki

szklanka wody

4-5 jajek

sól

100 g masła

olej Kujawski do smażenia

Owocowy twaróg:

500 g twarogu

100 ml śmietany

skórka z cytryny

olej Kujawski z bazylią

owoce leśne, borówki, maliny, jeżyny, truskawki,

cukier puder

Przygotowanie:

Wodę zagotuj z masłem i solą. Dodaj mąkę i wszystko razem dokładnie wymieszaj do momentu, aż na dnie naczynia pojawi się biały osad...

powrót

Podobne przepisy

Karmelowe napoleonki
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Karmel (odc.12)
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Eklerki kawowe
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.