Ciasto czekoladowe z pekanami

Przepis z programu Skok na spiżarnię (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

Ciasto czekoladowe z pekanami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 opakowania gotowych placków kruchego ciasta

½ filiżanki połówek pekanów

2 opakowania gotowej mieszanki do ciasta czekoladowego

woda

jajka

olej

lody waniliowe (niekoniecznie)

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzej piekarnik do 190 st. C. Wymieszaj każde opakowanie gotowej mieszanki czekoladowego ciasta z taką ilością jajek, jaka jest podana na opakowaniu oraz podwójną ilością oleju i wody podanej na opakowaniu (dodatkowy olej i woda sprawią, że ciasto będzie delikatniejsze i bardziej wilgotne). Rozłóż każdą porcję ciasta czekoladowego na gotowych plackach z kruchego ciasta i posyp ołówkami pekanów. Piecz przez 45 do 60 minut. Podawaj z lodami waniliowymi.

powrót

Podobne przepisy

Tarta czekoladowa na czekoladowym cieście
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Gorzka czekolada (odc.36)
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Wegańskie ciasto z owocami
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Dania wegańskie, Ciasta wegańskie
Rogaliki rugelah z białego sera z orzechowym farszem
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Biały ser (odc. 26)
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Kruche ciastka cytrynowo - tymiankowe
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko (odc.20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Kulebiak
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.26)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.