Marta Dymek

Ciasto cukiniowe z oliwą z oliwek


Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Dania wegańskie, Ciasta wegańskie

odsłon: 2092

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 1
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 szklanki mąki

1 łyżeczka proszku do pieczenia

½ łyżeczki soli

⅓ szklanki puree dyniowego

1 szklanka cukru trzcinowego

1 łyżeczka ekstraktu waniliowego

skórka otarta z połowy pomarańczy

skórka otarta z połowy cytryny

2 szklanki startej cukinii

1 szklanka posiekanych pistacji

Przygotowanie:

Piekarnik rozgrzać do 175 stopni. Połączyć suche składniki, następnie ubić mokre składniki, dodać cukinię oraz pistacje i przelać do tortownicy.
Piec przez 50 - 60 minut, następnie ostudzić i posypać cukrem pudrem.

powrót

Podobne przepisy

Smalec z białej fasoli
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 3 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Ciasta wegańskie
Mazurek chałwowy
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 2 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta wegańskie, Ciasta wielkanocne
Recyklingowa lemoniada z ogórków
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 4 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta wegańskie
Brownie z batatów
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 5 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta wegańskie
Grzybowy stroganoff
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegańskie

skomentuj przepis

Aga1

postów: 1

14.03.2016 11:00

CYTUJ

A gdzie oliwa z oliwek z tytulu tego przepisu?

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.